dimecres, 16 de març del 2011

Sessió 10 15/03/11

PAFF ERA UN DRAC MÀGIC

Aquesta cançó infantil conta la historia d'un drac, Paff, que està tot sol i necessita la companyia d'algú. Un dia, el drac coneix a un nen, i tots dos es fan amics. Però amb el pas del temps, l'infant es fa gran i s'ha de separar de Paff. Això suposa la tristesa del drac que torna a quedar tot sol.

Amb aquest argument la cançó reflexa que ningú sobreviuríem tots sols en la vida, sinó que tots necessitem de la companyia d'algú. A més a més, quan el drac i el nen es coneixen i es fan amics, es mostra l'establiment d'un vincle molt fort, on els dos creixen junts, s'acompanyen mutuament, hi ha afecte, confiança, etc. Però quan arriba el moment on el nen ha de separar-se de Paff, es treballa el trencament del vincle, la separació de tots dos. Amb la lletra de la cançó en aquest moment es treballa l'elaboració del dol, degut a aquesta separació.

Amb aquesta cançó es poden treballar tots aquestos aspectes, com l'establiment i el trencament del vincle afectiu, necessaris en la vida de l'infant per a aprendre a afrontar qualsevol tipus de problema.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada