dimecres, 16 de març del 2011

Sessió 5 22/02/11

LES EMOCIONS

Vídeo: SENTIR

Des del començament de la vida d'un infant, aquesta és un viatge d'emocions contínues.
Amb només un mes de vida el nadó es limita a emetre actes reflexos, però amb el temps aquest començarà a sentir multitud d'emocions.
Les primeres relacions que estableix el nadó són molt importants per a un desenvolupament emocional saludable i positiu d’aquest.
Amb un estudi s’ha comprovat que un nadó amb tres mesos és capaç de sentir i expressar les emocions bàsiques, les quals s’aniran matisant amb el pas del temps. Aquestes expressions de les emocions són un acte de supervivència, ja que tots tenim la necessitat d’expressar i fer veure als altres l’estat en els que ens trobem i què necessitem en cada moment.
A l’edat de quatre mesos, encara que el vocabulari del nadó és escàs, aquest ja es capaç de expressar les seves emocions quan cal, majoritàriament amb el plor. Per exemple, quan té fam, quan té son, quan vol sortir del llit, etc.
 Encara que els adults no ens adonem, un nadó de curta edat és capaç d’identificar i adonar-se de les emocions i l’estat d’ànim que tenim. D’aquesta manera, les emocions són el primer llenguatge que establim entre adult i nadó, són el llenguatge de la infància.
Tota persona arriba al món amb una personalitat i una caràcter, que en contacte i relació amb l’entorn va canviant. Amb l’experiència i el pas dels anys es va aprenent a regular les emocions.
Aquest vídeo reflexa la importància que té l’establiment d’un vincle entre un nadó i la seva mare. Aquesta relació és decisiva en la vida del nadó per al seu desenvolupament global.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada